5/10/11

Ανεμομαζώματα

  • Διαβάζω σε φόρουμ του Indymedia σχετικά με τα φαινόμενα σεξισμού στις πανεπιστημιακές συνελεύσεις ότι στα Εξάρχεια κυκλοφόρησε αφίσα του αντιεξουσιαστικού χώρου με το σύνθημα: «ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ....». Τι να πει κανείς. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ή ιδεολογικό μπουρδούκλωμα;
  • Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, όπως ζητά η τρόικα, θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Οι απαιτήσεις αυτές αντιτίθενται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού μοντέλου. Από πουθενά δεν προκύπτει, ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι η αιτία της έλλειψης ανταγωνιστικής ικανότητας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.Περαιτέρω μείωσή τους θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση των συντάξεων. Η αγορά από πυκνό δάσος θα μετατραπεί σε πραγματική ζούγκλα με γνωστή βέβαια τη θέση του αδύναμου. Επειδή οι πάντες τουλάχιστον λεκτικά αντιτίθενται σε μια τέτοια προοπτική και θέτουν κόκκινες γραμμές, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!!!

  • “Αν σας κόψουν το ρεύμα, θα το κόψουμε και εμείς από τους ναούς”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.Η αλληλεγγύη σεβασμιότατε θα ήταν τουλάχιστον από ηθικής άποψης, πιο ουσιαστική και χρήσιμη αν ζητούσατε αντίθετα από ότι η κυβέρνηση έπραξε (κακώς), την μη εξαίρεση των Ναών από το χαράτσι. Είναι αλήθεια ότι πολλά νοικοκυριά ή θα βυθιστούν στο σκοτάδι ή θα στερηθούν και τα απολύτως απαραίτητα για να «κρατηθούν» στο φως. Άλλο είναι το να σβήνεις το βράδυ το φως για να κοιμηθείς και άλλο να στο κόβουν. Αλληλεγγύη εκ του ασφαλούς δεν είναι αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: