9/1/13

ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το άνοιγμα 6.000 τραπεζικών λογαριασμών στα πλαίσια ερευνών για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ.
«Eγώ πάντως σας το είχα ξανααναφέρει» σχολιάζει ιντερνετικός* φίλος. «Όταν η κόρη μου άλλαξε σπίτι διαμονής στην Κοπεγχάγη όλα τα συστήματα,(εφορία, Σύστημα Yγείας, Αστυνομία κ.λ.π),ενημερώθηκαν on line αυτόματα. Και μετά μία ώρα πού μπήκε στον τραπεζικό της λογαριασμό είχε ενημερωθεί και αυτός με την νέα διεύθυνση.
Δανέζικη κάρτα ταυτότητα, με έναν αριθμό πού είναι ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.λ.π.
Εδώ τι γίνεται; Αλλού βγάζεις ταυτότητα, αλλού μένεις, αλλού δηλώνεις φορολογικά στοιχεία, αλλού έχεις ασφαλιστικά στοιχεία, σε άλλο Δήμο είσαι γραμμένος, είσαι γραμμένος σε 2-3 Στρατολογικά γραφεία, σε άλλο ληξιαρχείο δηλώνεται η γέννηση, σε άλλο η βάπτιση, σε άλλο ο γάμος, σε άλλο ο θάνατος.10 αριθμοί από 10 διαφορετικές υπηρεσίες μπερδεύουν τα πάντα. Και αν βγει κάποιος σοβαρός και πει: "Ρε παιδιά να εφαρμόσουμε το παράδειγμα τής Δανίας", τότε θα βγει η ΜΑΦΙΑ των ρασοφόρων και μαζί με τούς φανατικούς Ταλιμπάν θα λένε για 666 και της μαλακίας τους το κέρατο!!
Κοινώς ένα ατελείωτο μπουρδέλο στο οποίο οι Νταβατζήδες προσποιούνται πώς θέλουν να βάλουν τάξη, ενώ κατά βάθος δεν θέλουν, γιατί απλά οι συμμορίες και οι μαφίες πού ελέγχουν αυτό το κράτος δεν τούς αφήνουν.»
Για την αντιγραφή Γ.Π.

*του Fotis Giann από το fb

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ εφερε τον νομο για ανοιγμα λογαριασμο και πολλα αλλα σαν αρχη αλλα οπως γνωριζεις πεσανε πανω θεοι και δαιμονες να τα καταργησουν (Βλεπε διαπλοκη κλπ μαφια). Αντι να κρατανε τα καλα (OpenGov-Διαυγεια κλπ) και να τα βελτιωνουν προσθετοντας καθε φορα και οι αλλοι που ερχονται στην εξουσια και κατι, αυτοι την πρωτη πραξηπου κανουν ειναι να καταργησουν του προηγουμενου οτι καλο εκανε. Οταν ελεγε το οραμα του ο ΓΑΠ να γινουμε Δανια του νοτου αυτοι το μυαλο τους το ειχανε στο χρημα και μαλιστα δανεικο και αγυριστο. Αυτα ναι ειναι χαλια και μαλιστα αδιορθωτα.