2/1/13

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ;

Του Σταμάτη Ασημένιου
Στην ιστοσελίδα της Welt on line δημοσιεύεται σχόλιο του Henryk M. Broden με τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη» όπου ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα πάθη των Ελλήνων, ότι αντί να βοηθά σκέφτεται το ίδιον όφελος και καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους οίκτο για την Ελλάδα, η οποία μέσω της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που της επιβάλλεται από την τρόικα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση.
Δεν παραλείπει επίσης να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την αγορά τους και τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
Στην ουσία πρόκειται για μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα στην εξαθλίωση, τους άνεργους νέους στην εγκατάλειψη της πατρίδας και εξωθεί την Ευρώπη σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου: δεν είναι μόνο η επανάσταση των νοτίων εναντίον των βορείων, είναι ο λαός που ξεσηκώνεται εναντίον της ευρωπαϊκής ελίτ των Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: