6/3/11

Ψευτοεπαναστάτες και Σαλτιμπάγκοι

του Νίκου Περάκη

Εχουν περάσει πολλά χρόνια, από την εποχή που κάποιοι "δήθεν" Επαναστάτες πέταξαν από τα πόδια τους τα φτηνά All-Star της εποχής και φόρεσαν τα Armani και τα Prada, κρέμασαν  στον ώμο  μία τσάντα CK,  φόρεσαν τα Carrera τους, άφησαν τα στενά των Εξαρχείων και της Κυψέλης και άρχισαν να περιδιαβαίνουν τους δρόμους το Κολωνακίου από την Βουκουρεστίου μέχρι την Σκουφά και από την Π. Ιωακείμ μέχρι την Αναγνωστοπούλου σουλατσάροντας τις ιδέες τους, άλλοτε με το αζημίωτο και άλλοτε προς τέρψιν των τηλεοπτικών multi-παραθύρων.
Τα περάσματά τους από την ημι-παρανομία, στην ημι-νομιμότητα  (ενιαία κατάσταση),  είναι όπως οι εναλλαγές μεταξύ facebook και Twitter.
 Δεν έχουν σχεδόν ούτε μία  ώρα εργασιακής εμπειρίας, δεν έχουν ιδρώσει το πουκάμισό τους πέρα από τα σουλάτσα στο Ιστορικό κέντρο και τις παραλίες της Ιστορικής  Μυκόνου.
 'Aλλοτε  δήλωναν  φοιτητές  (έρμο φοιτητικό κίνημα), αργότερα δήλωναν μεταπτυχιακοί σπουδαστές και το καλύτερό τους είναι το μετά, που δηλώνουν με στεντόρια φωνή, "Μέλη της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος"!!
 Άλλοτε παρουσιάζονται σαν Πολιτικοί, άλλοτε σαν Δημοσιογράφοι, άλλοτε σαν παρουσιαστές, άλλοτε σαν Δικηγόροι, άλλοτε σαν  Επιστήμονες και άλλοτε σαν .."απλά περνούσα"....
Κρυμμένοι πίσω από αυτό το ασφαλές περιβάλλον (δεν έχουν και τίποτα να χάσουν), αμολάνε ότι μπουρδολογία τους κατέβει στο κεφάλι, αλλά για την ταμπακιέρα, ούτε λόγος!
Είναι Κεϋνσιανιστές, αλλά και Μονεταριστές,  είναι  κρατιστές, αλλά και υπέρμαχοι των Ιδιωτικοποιήσεων,  σε τελική ανάλυση είναι ΟΦΑ  (όπου φυσά ο Άνεμος) και το απολαμβάνουν!!
 Δίπλα τους παρασύρθηκαν και στάθηκαν κάποιοι άνθρωποι που είτε ήταν πραγματικοί επαναστάτες, είτε είχαν κάποιες ιδέες και ήθελαν να τις μοιραστούν, αλλά και κάποιοι επαγγελματίες γκρινιάρηδες και ακολουθητές, ετσι "σε δουλειά να βρισκόμαστε"..
Και έτσι ξεκίνησε μία άρνηση των πάντων, ένα ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ που θα το ζήλευε και ο πάλαι ποτέ δικτάτορας, μια εκμετάλευση ιδεών και αξιών χωρίς όρια και εφτασαν να προβάλλουν πια σαν οι απόλυτοι θεματοφύλακες μιας προσωπικής δημοκρατίας που ούτε που φαντάζονται που μπορεί να οδηγήσει...
ΟΧΙ στην Αμερική, αλλά  ΟΧΙ και στην Ευρώπη...
ΟΧΙ στις Αραβικές Χώρες, αλλά και ΌΧΙ στις Ανατολικές...
ΟΧΙ στην φιλελεύθερη οικονομία, αλλά  ΟΧΙ και στις αρχές του Σοσσιαλισμού..
ΟΧΙ  στον Κρατισμό, αλλά ΌΧΙ και στην Ιδιωτική Πρωτοβουλία...
 Με  το Οχι σε τούτο και Οχι σε'κείνο, περνούν οι καιροί, φουσκώνουν σαν κοκκόρια, μεγαλώνουν τα "επαναστατικά" στομάχια τους τους και πολύ φοβάμαι ότι παράλληλα φουσκώνουν και οι τσέπες τους...
 Προσπαθούν να γίνουν οι Απόλυτοι τιμητές και θεματοφύλακες του Μεταναστευτικού, των Εργασιακών, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των Ιδιωτικοποιήσεων, των Κρατικοποιήσεων, του Δικαίου, της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλειας...και ο κατάλογος δεν έχει τέλος..
Είναι πανταχού παρόντες!
Σε Συναυλίες, σε  Διαδηλώσεις, σε Πορείες, σε Δεξιώσεις, σε Γήπεδα, σε παραλίες, σε  Στέκια......
Μόνο κοντά στις Ανησυχίες μας δεν είναι...
 Και όλα αυτά, για μια χούφτα δημοσιότητα άραγε?
Έφτασαν να εκμεταλευτούν ακόμα και την απόλυτα δικαιολογημένη κίνηση "Δεν Πληρώνω" των κατοίκων του Καπανδριτίου και των γύρω περιοχών, για την απαράδεκτη ενέργεια των Ιδιωτικών εταιριών διοδίων για τα "εμβόλιμα" διόδια στην Αθηνών-Λαμίας, κίνηση που είναι έξω από κάθε λογική και δείχνει τι ακριβώς μπορεί να κάνει μια ανεξέλεγκτη Ιδιωτική Πρωτοβουλία με τις ευχές και την ανυπαρξία ενός κράτους - Κλόουν.
Έτσι, τούτο το  κίνημα, από την "γιγαντιαία"  επανάσταση του "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία" της δεκαετίας του 70, έφτασε στην επανάσταση της βαριοπούλας και των ακυρωτικών μηχανημάτων του Μετρό το 2011!
Και όλα αυτά, συνεπικουρούνται από ένα ανύπαρκτο κράτος, ένα κράτος που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε μόνιμη πια καταστολή..
Τους Ξέρουμε..
Τους Βλέπουμε..
Είναι σχεδόν καθημερινά δίπλα μας...
Με τις Υγείες μας λοιπόν, γιατί "κοινωνία είμαστε ο καθρέφτης σου"!!
 Υ.Γ.
 Ας μην βιαστούν κάποιοι να με καταδικάσουν.
Ας διαβάσουν με προσοχή πρώτα τούτο το κείμενο αγανάκτησης..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: