19/2/15

Π. Καμμένος: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι!

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
«Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» ξεκαθάρισε, μιλώντας σε πολιτικούς συντάκτες το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το τι έχει στο μυαλό του ένας θεός το ξέρει! «Γίγαντας με πήλινα πόδια και μυαλό μικρού παιδιού;» Αλοίμονο! Αλλά αν ακολουθήσει το παράδειγμα του Σαμουήλ, ας διαλέξει τουλάχιστον και μερικούς συνεταίρους του για την απόλαυση της μεγάλης στιγμής, όπως ιντερνετική φίλη περιγράφει! (Γ.Π.)


«Το Κούγκι είναι πύργος του Σουλίου στην Ήπειρο επάνω σε απότομο βράχο, στον οποίο υπάρχει και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Όταν το 1803 οι Τουρκαλβανοί κατέλαβαν το Σούλι, κλείστηκαν στο Κούγκι 600 Σουλιώτες με αρχηγό τον Φώτο Τζαβέλα. Προβάλλοντας αντίσταση απέκρουσαν τέσσερις εφόδους των τουρκαλβανών του Αλή Πασά. Επειδή τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν, οι πολιορκημένοι πρότειναν στον Αλή να βγουν αφού τους εγγυηθεί, πως δεν θα τους πειράξει. Ο Αλή αναγκάστηκε να…δεχθεί λόγω των μεγάλων απωλειών που υπέστη. Μετά την αναχώρησή τους έμεινε στο Κούγκι ο καλόγερος Σαμουήλ με δυο πολεμιστές για να παραδώσoυν το φρούριο. Όταν όμως οι απεσταλμένοι ήρθαν να το παραλάβουν, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάχθηκαν όλοι στον αέρα. Την ηρωική αυτή θυσία την ύμνησε ο ποιητής Βαλαωρίτης στο ποίημά του "Ο Σαμουήλ". ...........συνεπώς μη φοβάστε στο Κούγκι θα μείνει ένας με 2 πολεμιστές, τους υπόλοιπους θα μας έχουν βγάλει, και θα πάμε όλοι μαζί χαρούμενοι στην παραλία!» (Chrissa Vougioukli)

Δεν υπάρχουν σχόλια: