17/2/15

Συναλλαγή κρύβει η πρόταση για Παυλόπουλο!

Συναλλαγή κρύβεται πίσω από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία δεν χειροκροτήθηκε από μεγάλο μέρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον εκ των πρωταγωνιστών της καταστροφής της χώρας, Προκόπη Παυλόπουλο, σύμφωνα με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Εδώ και πολύ καιρό ήταν έντονη η φήμη ότι ο κ. Τσίπρας θα πρότεινε για το ύπατο αξίωμα τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, τον πρωτεργάτη της καταστροφής της χώρας, αλλά αποφασίσθηκε, από εκείνους που κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο, ότι θα ήταν, ίσως, πολύ προκλητικό να προταθεί τώρα ο Καραμανλής. Άλλωστε η γενικότερη πολιτική κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή και θα έπρεπε να κρατηθεί μια «χρυσή» εφεδρεία. Σε αυτό εκτιμήθηκε ότι βοηθάει το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής έχει μείνει στο απυρόβλητο των μέσων ενημέρωσης, πολλά από τα οποία κατέχουν εκείνοι που κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο.
Έτσι αποφασίστηκε να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο πρώτος βοηθός του Κ. Καραμανλή, τον οποίο αποδέχθηκε ο Α. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ευρύτερη συνεννόηση που αφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Και με την προώθηση του Προκόπη (Πάκη) Παυλόπουλου, προετοιμάζουν το έδαφος.

Με την τοποθέτηση (περί αυτού πρόκειται) του κ. Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, παρέχεται, αμέσως, αμνηστία στον Κώστα Καραμανλή, στον ίδιο τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και  σε όλα τα μέλη των κυβερνήσεών του, για όσα διέπραξαν σε βάρος της χώρας και του λαού της. Την αμνηστία αυτή υπογράφει ένας πρωθυπουργός προερχόμενος από την αριστερά, ο οποίος δήλωσε, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ότι προτίθεται να ζητήσει να ερευνηθεί πως φθάσαμε στο μνημόνιο.
Μετά την πρόταση Παυλόπουλου, έχει να επιλέξει μεταξύ του παγώματος της διερεύνησης του θέματος ή της σύστασης  Εξεταστικής Επιτροπής, στην οποία θα κληθεί να καταθέσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και δεν αναμένεται να γίνει και τώρα. Εκτός αν ο κ. Τσίπρας και τα συμφέροντα που επέβαλαν την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, έχουν αποφασίσει να περιορίσουν την αναζήτηση των ευθυνών στη διετία 2009-2011.
 <=>
Η αντίδραση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Πολύ σκληρή ήταν η αντίδραση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην αναγγελία της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου, από τον πρωθυπουργό, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΗΜΑ κάνει λόγο για «συναλλαγή» και τονίζει ότι «είναι κρίμα και ντροπή, ένας πρωθυπουργός της… Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας να «μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας».
Πολύ σκληρή είναι και η κριτική που ασκείται στον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο, για τον οποίο αναφέρεται ότι με την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβραβεύεται «ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συστήματος της χώρας και ταυτόχρονα, ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δισ. ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο».
Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα στη «δημοκρατική ευαισθησία» που έχει επιδείξει ο κ. Παυλόπουλος, το ΚΙΝΗΜΑ τονίζει ότι την έδειξε «όταν κάηκε η Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου» και «όταν διόγκωνε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς».
Η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Παυλόπουλου κρίνεται υποκριτική, την ώρα που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση έχει πει ότι θα ζητήσει να διερευνηθεί πως φθάσαμε στο μνημόνιο.
Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι η πρόταση για τον κ. Παυλόπουλο προκαλεί ερωτηματικά, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι διαπνέεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Και τίθεται το ερώτημα:
«Τι αλήθεια θα μεταρρυθμίσει, αν όχι τα κακώς κείμενα του πελατειακού πολιτικο – οικονομικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά τραγικές για τη χώρα συνέπειες, ο κ. Παυλόπουλος»;

ΠΗΓΗ: agenda-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: