28/2/15

Επανάσταση χωρίς "κλείσιμο του ματιού" και χωρίς λεφτά γίνεται;

Μάλλον δε γίνεται!
Ο Νίκος Παππάς εξήγγειλε την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ, ώστε να επαναλειτουργήσει με την παλιά μορφή της! Μάλλον παρανόηση, γιατί πίστευα, ότι αυτή η κυβέρνηση είχε έτοιμο πλάνο επαναλειτουργίας και χρηματοδότησης της ΕΡΤ, καθώς επίσης και ότι του ήταν γνωστό, ότι η δημόσια τηλεόραση έχει βάσει μνημονιακής υποχρέωσης απόδοση πλεονάσματος 100 εκ. € ετησίως. Άνευ σημασίας ίσως όλα αυτά, αφού το μνημόνιο πρόκειται να καταργηθεί με ένα νόμο!

Και από την άλλη ο Υπουργός Οικονομικών με την, άλλο και τούτο "δημιουργική ασάφεια"! Ασαφής η σύμβαση λοιπόν, για να την ερμηνεύουμε όπως θέλουμε, να εξισορροπούσε τις εσωτερικές αντιθέσεις και αντιφάσεις, ξεχνώντας βέβαια, πως την σαφήνεια την επιβάλουν, όταν και όποτε χρειαστεί, οι ισχυροί της σύμβασης.

Με τούτα και τα άλλα, ήλθε η διάψευση του Βερολίνου για την ανυπαρξία μυστικής συνεννόησης στο Eurogroup και η απάντηση Σουλτς,   ότι «ένας υπoυργός Οικονομικών που μόλις πριν από λίγες μέρες συμφώνησε με τους 18 Ευρωπαίους συναδέλφους του και ο οποίος θέτει και πάλι εν αμφιβόλω τη συμφωνία αυτή ή εγείρει νέες αξιώσεις, δεν δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης. Αντίθετα τη διακυβεύει. Οι παλινωδίες της ελληνικής κυβέρνησης δεν βοηθούν». (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: