19/2/15

Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, δύσκολη πλην όμως αναγκαία για να σταματήσει ο κοινωνικός,πολιτικός και οικονομικός διχασμός που παρήγαγε η πολιτική που ηττήθηκε!

Χάρης Τσιόκας
Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, δύσκολη πλην όμως αναγκαία για να σταματήσει ο κοινωνικοπολιτικός και οικονομικός διχασμός που παρήγαγε η πολιτική που ηττήθηκε!
Γιατί η πολιτική που ηττήθηκε οδηγούσε τη χωρά έξω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο!
Πολλαπλασίαζε την κρίση!
Ως εκ τούτου προκαλεί τουλάχιστον εύλογη απορία η σκοπιμότητα των κομμάτων του συντηρητικού τόξου να εγκαλούν ως λαθεμένο το εγχείρημα της σκληρής διαπραγμάτευσης μιας χώρας , προκειμένου να δικαιώσουν τη συνέχιση μιας πολίτικης που οι πολίτες απέρριψαν!

Σε μια δημοκρατική Ευρώπη πρέπει να γίνεται κατανοητό πως το αποτέλεσμα των εκλογών μιας χώρας δεν ακυρώνεται ούτε ποδοπατείται!
Αντίθετα πρέπει να γίνεται ευκαιρία και κίνητρο για νέες επεξεργασίες προς όφελος της Ευρώπης, της ανάπτυξης και της συνοχής!
Και είναι πολιτικά άτοπη η διολίσθηση των ζητούμενων να «μεταφερεται» λόγω επιλογών και αντιπολιτευτικών σκοπιμοτήτων από το κεντρικό θέμα που αφορά τη διαπραγμάτευση της χώρας στην Ευρώπη στο πρόσωπο μιας αναγκαίας κατά τα άλλα συναίνεσης
Γιατί στον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο δεν γίνεται αποδεκτό το επιχείρημα του μονόδρομου!
Στις δημοκρατικές κοινωνίες συγκρούονται διαφορετικές κοινωνικές επιλογές που αφορούν τον άνθρωπο την ανάπτυξη τη δημοκρατία, την κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: