11/11/11

Mη ξεχνιόμαστε....!

Μετά από ένα μακροήμερο διάλειμμα έχουμε νέα κυβέρνηση και επιστρέφουμε στην πραγματικότητα. Αφού η πολιτική δεν μπόρεσε, "μπορούν" οι τεχνοκράτες. Επιβεβαιώθηκε πάντως το αυτονόητο. Ότι δηλαδή κενά δεν υπάρχουν ούτε στην πολιτική. Η κυβέρνηση Παπαδήμου σηματοδοτεί πλέον το κλείσιμο της μεταπολιτευτικής περιόδου και το ξεκίνημα μιας νέας. Το χθες δεν θα μοιάζει καθόλου με το σήμερα και καμία σχέση βέβαια δεν θα έχει με το αύριο. Ίδωμεν. (Γ.Π.)

1 σχόλιο:

Anestis Moutafidis είπε...

Εδώ θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα της ελληνικής και κατ επέκτασην της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπου θα δωθούν στην Ελλάδα με τον κύριο Λουκά Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό της ελληνικής μεταβατικής κυβερνήσεως, σίγουρα συγκεκριμένες ευκαιρίες και περιθώρια για την αποτελεσματική καταπολέμηση της υπάρχουσας κρίσεως. Η ονομαζόμενη μεταβατική κυβέρνηση θα αποτελείτε από τα μεγάλα λαϊκά κόμματα της Ελλάδος, δηλαδή από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ και το ΛΑΟΣ. Ο κύριος Παπαδήμος χαίρεται άκρας εκτιμήσεως και αποδοχής από τους ειδήμονες των οικονομικών και χρηματιστικών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κύρια αποστολή του κύριου Παπαδήμου στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα του κράτους, θα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας συνάντησης κορυφής των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τις πολιτικές αποφάσεις για το σχέδιο της πολιτικής της εξοικονόμησης πόρων και της λιτότητας για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα θα ισχύουν οι ακόλουθοι παράμετροι, τους οποίους η νεοεκλεγέντα κυβέρνηση του κυρίου Λουκά Παπαδήμου οφείλει να λάβει στα σοβαρά υπ όψιν και να ενσωματώσει στο πολιτικό της έργο:

Ο ιδιωτικός τομέας αναγνωρίζει το οικονομικό κούρεμα στο ύψος των 50% του γενικού χρηματικού χρέους της Ελλάδος. Ο γενικός στόχος αυτού του μέτρου είναι να κατέβει το ποσοστό της γενικής υπερχρέωσης της Ελλάδος από το ποσοστό των 170% της ετήσιας οικονομικής επίδοσης που βρίσκεται εφέτος, προς στο 120,00% το έτος 2020. - Οι ευρωπαϊκοί μας εταίροι μας στηρίζουν και αποδέχονται το κούρεμα του χρέους της Ελλάδος στον ιδιωτικό τομέα, στο ύψος των 30 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Ο στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να εξασφαλιστεί η αξία των των νέων τραπεζικών φόντων, πιστώσεων και ομολόγων. - Εκτός από τα 30 δισεκατομμύρια Ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα, θα παραχωρήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στην Ελλάδα ένα άλλο δάνειο με συνολικό ύψος 100 δισεκατομμύρια Ευρώ για ιδιαίτερες ανάγκες.- Λόγω του ότι το κούρεμα των 50% θα οδηγήσει τις ελληνικές τράπεζες σε έλλειμμα χρημάτων, είναι για αυτές απαραίτητο να ενισχυθούν με νέα διαθέσιμα χρηματικά κεφάλαια. Από την πλευρά της η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το νέο οικονομικό πρόγραμμα το οποίο θα επιφέρει την πολυπόθητη αλλαγή της ελληνικής οικονομίας. Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει από τα 776000 άτομα στο έτος 2010, να μειωθεί στα 603000 άτομα, έως το έτος 2015.- Ο ολόκληρος κρατικός μηχανισμός, ιδιαίτερα αυτός της εφορίας θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, για να είναι το κράτος μελλοντικά εις θέσιν να εισπράττει τους φόρους που δικαιούται. Οι συντάξεις θα πρέπει δυστυχώς να περιοριστούν στο μέλλον ακόμη περισσότερο, δεν αποκλείεται το ίδιο και για κάποιες κοινωνικές παροχές για τις ασθενέστερες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η εφαρμογή αυτών των στόχων θα εξετάζεται επί τόπου από τους ειδικούς απεσταλμένους της Τρόϊκας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή θα συνεχίσει η οικονομική καθοδήγηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα. Ο κύριος Παπαδήμος θα πρέπει να φέρει εις πέρας ένα μεγάλο και σκληρό έργο, για το οποίο σίγουρα δεν θα τον ζηλεύει κανείς άλλος πολιτικός, ο οποίος διαθέτει την ίδια γνώση και σοβαρότητα, όπως τις αντιπροσωπεύει και συνδυάζει ο ίδιος του. Του ευχόμαστε να καταφέρει με την βοήθεια του ελληνικού λαού, αλλά και των ευρωπαϊκών εταίρων, να δημιουργήσει την βάση για ένα εντελώς νέο οικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα, το οποίο θα φέρει την ανάπτυξη και την ευημερία στον ελληνικό λαό. Ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σκληρά για τους πολίτες της Ελλάδος, είναι ευκολονόητο. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πιο εύκολες λύσεις στην διάθεσή μας, για να ξεπεράσουμε την κρίση της ελληνικής οικονομίας. Από ότι δείχνουν τα πράγματα, έχουμε παρεμπιπτόντως μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε τα επτά δύσκολα και σκληρά χρόνια, τα οποία αναφέρονται παραδειγματικά και στα διηγήματα της Παλαιάς Διαθήκης. Καλή δύναμη σε όλους μας.