2/11/11

Μπράβο κύριε Παπανδρέου!

Θέλανε επαναδιαπραγμάτευση για τα επιτόκια. Έγινε
Θέλανε μείωση (κούρεμα) του χρέους. Έγινε.
Θέλανε "να μιλήσει ο λαός". Θα γίνει.
Ποιο το πρόβλημα;

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορούν οι μεν να ξεκινήσουν "παλαϊκό αγώνα" ανατροπής των πάντων, και οι δε να λαϊκίζουν ελεύθερα, έχοντας 15 κορόιδα να έχουν φορτωθεί τη χώρα στην πλάτη.

Ειδικά το τελευταίο ισχύει και για βουλευτές της κυβερνώσας. Τον κάθε Ρομπόπουλο που δεν διστάζει να "πονέσει ιδεολογικά" πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία.

Όλα αυτά τα παιχνίδια έπρεπε κάπου να τελειώσουν. Και κυρίως έπρεπε να τελειώσει μαζί τους όποιος έπαιζε βρώμικα. Όποιος έπαιζε με παλαιοκομματικούς ή και διαπλεκόμενους όρους.

Τα χρονικά όρια για την σωτηρία της χώρας στένεψαν πλέον: σε λίγο δεν θα ήμασταν μέρος του Ευρωπαϊκού προβλήματος. Ενός προβλήματος που μπορούσε να έχει λυθεί εδώ και καιρό, με πολύ μικρότερη προσπάθεια και θυσίες από όλους. Αυτό δεν έγινε γιατί εδώ και 2 χρόνια, οι συντηρητικοί της ΕΕ αρνούνται "να πάνε μπροστά", αλλά διαλέγουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα μέσα από το καβούκι τους· ο καθένας ξεχωριστά. Και σαν κράτη, και σαν πολιτικά πρόσωπα.

Η δε σωτηρία, περνάει μέσα από την μεταρρύθμιση. Όσο μπορεί η κάθε Βόζενμπεργκ να συμπράττει με τον κάθε Τσίπρα, είτε πρόκειται για τους συμβασιούχους των Δήμων, είτε πρόκειται για τους φαρμακοποιούς και τα υπερκέρδη τους, μεταρρύθμιση δεν θα υπάρξει. Ούτε μείωση των δαπανών του δημοσίου. Και αυτό το κρυφτούλι, συνεπικουρούμενης της κάθε συντεχνιακής μάζας τελειώνει κάπου εδώ. Θα υπάρξει η ευκαιρία να μιλήσει η σιωπηλη πλειοψηφία. Αυτή που όλοι επικαλούνται για χρόνια, αλλά ουδείς εκπροσωπούσε.

Το ότι όλη αυτή η κίνηση θα βελτιώσει ενδεχομένως την ίδια την Σύμβαση, εφόσον θα έχουν πλέον και οι συντάκτες τής τον Έλληνα ψηφοφόρο κατά νου, είναι δευτερεύον. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι θα επιτρέψει στην κρίσιμη πλειοψηφία να μιλήσει. Να πει αν θέλει να πάμε μπροστά ή όχι.

Κι όλα αυτά, στην καλύτερη στιγμή αυτής της κρίσης: στο κούρεμα 100 δισεκατομυρίων Ευρώ χρέους. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε, ή θα το ξαναχτίσουμε σε μερικούς μήνες ;

Δεν ξέρω - θα δείξει το δημοψήφισμα. Αυτό που ζητούσαν όλοι εκ του ασφαλούς, όσο νόμισαν ότι δεν είναι στις προθέσεις κανενός. Άλλο ένα λάθος τους.

ΠΗΓΗ: Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: