21/11/12

Οι κωλοτούμπες και το νέο κόμμα!


"...η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε λάθος αναλαμβάνοντας να διαχειριστεί την τεράστια κρίση μόνη της, κάτι που πλήρωσε, γιατί δεν είχε στήριξη από κανέναν" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνωμοσίες» του SUPER B και στον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή. 
Ορθά. Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορούσε και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια κρίση παγκόσμια και συστημική! Γι΄ αυτό και όσοι αρνήθηκαν τον ιστορικό τους ρόλο, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη! 

Για να είμαστε όμως δίκαιοι! Ο Παπανδρέου έκανε λάθος; Αυτός δε ζητούσε επανειλημμένα τη συνεργασία και στήριξη των κομμάτων; Αυτός δεν καλούσε τους πολιτικούς αρχηγούς εκθέτοντάς τους την δύσκολη θέση της χώρας και εισέπραττε το "υπερήφανο και πατριωτικό" τους ΟΧΙ; Τον Σαμαρά δεν πίεζαν οι ομοτράπεζοι εταίροι του και ειδικά η Μέρκελ, να συμβάλει στο έργο της κυβέρνησης; Τον Παπανδρέου δεν υπονόμευαν μια χούφτα βουλευτών του; 
Την ώρα που η χώρα είχε ανάγκη εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, όλοι αυτοί ήταν ανεβασμένοι στα κάγκελα ενός αμφίβολου και ακαθόριστου αντιμνημονιακού μετώπου. Το σχέδιο όμως δεν ήταν το μνημόνιο! Ήταν η πτώση του Παπανδρέου και η αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ. Σε βάρος όμως της χώρας. Κανείς δεν μιλά πλέον για τις κωλοτούμπες που θεαματικά συντελούνται στην πολιτική σκηνή! Ούτε βέβαια γι΄ αυτές που έρχονται! Και ας συνεχίζεται από τους μέχρι χθες υπερήφανους αντιμνημονιακούς η πιο σκληρή πολιτική. Χωρίς ντροπή! ΜΜΕ και λοιποί λαλίστατοι σιωπούν, αφού το πρώτο μέρος του σχεδίου υλοποιήθηκε. Πάμε τώρα για το δεύτερο. Την παγίωση του μικρού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία νέου κόμματος. Των "συντακτών" και των εργολάβων. Υπομονή, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά! (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: