7/11/12

Αδίκησε τον εαυτό του!

Ο κύριος Λιακόπουλος ανέλαβε να υπερασπίσει με άρθρο του στο protagon τον συνάδελφό του κύριο Πρετεντέρη. Ενδιαφέρον το σχόλιο του Δανιέλου Γεωργούδη που ακολουθεί: (Γ.Π.)
 >°<
Θέλω να σχολιάσω την εξής ερώτηση που θέτετε:

«Από πού προκύπτει ότι ένας δημοσιογράφος που έχει κρίνει θετικά τον Καραμανλή, ή τον Σαμαρά, δεν μπορεί να επικρίνει τον Ραγκουση;»

Υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

Σε μόλις 5 χρόνια ο Καραμανλής διπλασίασε το μισθολογικό κόστος της γενικής κυβέρνησης από χοντρικά 15 στα 30 δις το χρόνο, τις φαρμακευτικές δαπάνες από 4 στα 8 δις το χρόνο, εικοσαπλασίασε το πρωτογενές έλλειμμα από 1,2 στα 24 δις το χρόνο, και διπλασίασε το δημόσιο χρέος από 150 στα 300 δις. Παράλληλα δε κατρακύλησε την διεθνή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας από την θέση 35 στην θέση 70. Και βύθισε τον δείκτη διαφθοράς του ελληνικού κράτους από την θέση 50 στην θέση 70.
Όσο για τον Σαμαρά δημιούργησε την αντιμνημονιακό μέτωπο όταν ήταν αντιπολίτευση, ανήγγειλε ότι δεν θα «συναινέσει στο λάθος», στο τα Ζάππειο 1-2-3 περιέγραψε τα κοστολογημένα ισοδύναμα μέτρα 18 δις, κλπ. Όλα αυτά πλέον αποδεδειγμένα ήταν χοντροειδέστατα ψέματα, που έχουν όμως κάνει τεράστιο κακό στον τόπο (γιατί παραπλάνησε τον κόσμο, καθυστέρησε αναγκαίες αλλαγές χειροτερεύοντας την κρίση, και επένδυσε με σοβαρότητα στον ανόητο λόγο του Σύριζα, ΑνΕλ, και Χ.Α.).

Τώρα ο Πρετεντέρης ξέρει ή αγνοεί αυτά τα βασικά δεδομένα; Αν τα αγνοεί τότε δεν θα έπρεπε να είναι δημοσιογράφος. Και αν τα ξέρει και παρόλα αυτά κρίνει θετικά τον Καραμανλή και Σαμαρά τότε είναι ακόμα χειρότερα – δεν έχει μόνο άγνοια αλλά και δόλο.

Οπότε καλά κάνει ο Ραγκούσης και επικρίνει τον Πρετεντέρη ως δημοσιογράφο. Ή μήπως πιστεύετε ότι οι δημοσιογράφοι είναι υπεράνω κριτικής; Ότι ένας δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να επικρίνει έναν πολιτικό, αλλά ο πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να επικρίνει τον δημοσιογράφο; Ακόμα και όταν ο δημοσιογράφος κρίνει τους πολιτικούς χωρίς καμία συνέπεια με την αλήθεια που οφείλει να γνωρίζει;

Αφήστε λοιπόν τις συντεχνιακές άμυνες. Δίπλα στους πολιτικούς οι δημοσιογράφοι με την ελλιπή ενημέρωση του κόσμου είναι οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για τα χάλια του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: