30/11/12

Για γέλια ή για κλάματα!


Παρά την πρόταση ενοχής από την εισαγγελέα, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε αργά χθες το βράδυ τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό για την επίθεση στον Γερμανό Πρόξενο, πριν από δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Δε λέω καλά έκαναν και τους αθώωσαν. Ο κόσμος είναι οργισμένος, αγανακτισμένος και ζει στα όριά του! Αλλά και πως θα γινόταν αλλιώς, αφού πρώτη η γερμανική πλευρά υποβάθμισε το γεγονός; Η ελληνική δικαιοσύνη θα αντιδρούσε; Και με πια στοιχεία; Από τους δύο αστυνομικούς, μοναδικούς μάρτυρες κατηγορίας ο ένας δεν είδε τίποτα γιατί είχε γυρισμένη την πλάτη και προστάτευε τον Πρόξενο –από ποιους;- και ο άλλος δεν είχε ιδίαν γνώμη! Τα γεγονότα τα είδε από το βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου! Και αφού ο Πρόξενος «έπεσε» πάνω στην γροθιά του συνδικαλιστή και ο καφές δεν εκσφενδονίστηκε όπως όλοι λανθασμένα νομίζαμε πως είδαμε στο βίντεο, αλλά κάποιος απρόσεκτος «έσπρωξε» το χέρι που τον κρατούσε, άντε να μην αθωώσεις;
Η υπόθεση έληξε, όπως όλες οι θεατρικές παραστάσεις με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές! Μόνο που τραυματισμένη βγήκε η παράδοση, που θέλει να προστατεύονται οι ξένες αντιπροσωπείες. Παράδοση, που γεννήθηκε πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια σε αυτή την μικρή χώρα, που παρήγαγε πολιτισμό, τη διαχώριζε από τους βαρβάρους και την έκανε ξεχωριστή στο κόσμο! (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: