24/10/11

Οι αγανακτισμένοι των γηπέδων

Οι αγανακτισμένοι μεταφέρονται από τις πλατείες, τους δρόμους και τις συνελεύσεις, στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Συνθήματα κατά του Γιώργου Παπανδρέου, των πολιτικών και της Βουλής και πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο Ολυμπιακό Στάδιο, τη Ν. Σμύρνη και το “Γεντί Κουλέ” του Ηρακλείου. Τελικά ήταν να δούμε και αυτό. Επειδή προσωπικά δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για ότι συμβαίνει στα γήπεδα, λογικό είναι να αναρωτιέμαι τι πράγματι γίνεται εκεί; Πολιτικοποιούνται πλέον τα γήπεδα ή ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή του τόπου; Το ερώτημα παύει να είναι ρητορικό, όταν η χώρα αντί των ιαχών του «γκολ» έχει ανάγκη περισσότερο νηφάλιες και ρεαλιστικές φωνές. Φωνές  ουσιαστικές, απαλλαγμένες από εντυπώσεις και επικοινωνιακά τερτίπια. (Γ.Π.)

2 σχόλια:

Prassas Christos είπε...

ΕΓΩ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΒΡΙΖΑΝ. ΑΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΑΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ?ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΕ ΠΑΝΟ Η ΣΕ ΙΑΧΕΣ.ΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΗΣΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΖΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Γ.Π. είπε...

Γιώργος Παπαδόπουλος
Χρήστο δε διαφωνώ με όλα αυτά που γράφεις. Ούτε είδα το θέμα από αυτή τη σκοπιά. Αναρωτιέμαι μόνο κατά πόσο ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή ή πολιτικοποιείται το ποδόσφαιρο. Παρόλο που δεν έχω εμπιστοσύνη στο γήπεδο, όπως αυτό είναι σήμερα, θα επιθυμούσα ένα άλλο πολιτισμό από αυτόν που βλέπουμε στα γήπεδα και βέβαια να ενδιαφερθουν για το μέλλον όλων, άρα να συμπεριφερθούν ως πολιτικά όντα. Ζητάω πολλά, δεν νομίζω!