23/6/11

«Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» και «δεν πηγαίνω στα γήπεδα»

Foto: protagon.gr
Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Κατόπιν εισαγγελικής έρευνας διενεργήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εννέα (9) ημεδαποί για συμμετοχή σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Οι έρευνες συνεχίζονται». Από αυτούς, οι τρεις (Μπέος, Ψωμιάδης, Τσακογιάννης) κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομο στοίχημα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούνται για τις ίδιες κατηγορίες, εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Καιρός ήταν. Η μπόχα είχε πλέον ξεχειλίσει. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, βία, χουλινκανισμός κατέστρεψαν ένα από τα ωραιότερα ομαδικά αθλήματα. Είναι ευκαιρία το μαχαίρι  να πάει βαθιά στο κόκαλο και η αγανάκτηση να μην μείνει σιωπηρή. «Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» και «δεν πηγαίνω στα γήπεδα» μέχρι πλήρους εξυγίανσης του ποδοσφαίρου πρέπει να μετατραπούν από απλά λεκτικά συνθήματα σε παλλαϊκό αίτημα, άμεσης υλοποίησης. Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα και να κλείσει τις κάνουλες. Μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά και χωρίς στοιχήματα και χωρίς να πάμε στα γήπεδα. Ας αρνηθούμε να είμαστε οι αιμοδότες αυτής της «αλητείας».
Όσον αφορά τη βία, άμεσα συνδεδεμένη με την μαφία του ποδοσφαίρου, η ιστορία της Αγγλίας είναι εξόχως διδακτική. Για πέντε χρόνια οι αγγλικές ομάδες κοιτούσαν την Ευρώπη με τα κιάλια. Σήμερα έχουν ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου τόσο σε θέαμα, όσο και στην οργάνωσή του.
Εμείς θα πιστέψουμε στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, μόνον όταν δούμε τις Κυριακές στα γήπεδα ξανά γονείς με τα παιδιά τους. (Γ.Π.)

2 σχόλια:

Anestis Moutafidis είπε...

Το γεγονός ότι οι φίλαθλοι και οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων είναι αναγκαίοι για την διαφήμηση, την επιρροή και την ισχύ μίας ομάδος, δεν σημαίνει ότι έχουν το ελεύθερο για οποιαδήποτε παράνομη πράξη, είτε λέγεται αυτή εμπρησμός στα στάδια του ποδοσφαίρου, είτε πρόκειται για λεηλασίες και ξηλοδαρμούς μέσα και έξω από τα στάδια, είτε πρόκειται για άλλου είδους τρομοκρατικές ενέργειες. Θα πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς της καλής συμπεριφοράς μέσα στα στάδια, δηλαδή τους κανονισμούς της ευγενούς άμιλλας και να τηρούν μία αξιοπρεπή και σοβαρή στάση, για να μπορέσουν έτσι να διατηρήσουν ανεβασμένο το ηθικό των παικτών της ομάδας των και να την βοηθήσουν να καταφέρει να πραγματοποιήσει μία καλή επίδοση και επιτυχία στην κατηγορία που αγωνίζεται. Θα πρέπει να προηγήται πρώτα από όλα ο αθλητισμός και η ευγενή άμιλλα και όχι οι εκτονωτικές και παράνομες πράξεις διαφόρων ανισόρροπων ατόμων. Οιχουλιγκανισμοί εξάλλου δημιούργησαν στο παρελθόν μεγάλα προβλήματα σε αρκετούς όμιλους και αυτοί που δεν μαθαίνουν από τα σφάλματα του παρελθόντος, δεν πρέπει να απορούν για το γεγονός, ότι πολύς κόσμος σταμάτησε να πηγαίνει πλέον στα στάδια για να παρακολουθεί από εκεί τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και προτιμά να τους βλέπει από τις τηλεοράσεις, να τους παρακολουθεί από το ραδιόφωνο και να ενημερώνεται σχετικά με αυτούς από τις εφημερίδες. Οι διοργανωτές των αγώνων, όπως και τα προεδρεία των ποδοσφαιρικών συνδέσμων, είτε πρόκειται για τους αντιπροσώπους της FIFA, είται πρόκειται για αυτούς της DFB και της ΕΠΟ κ.α. ,οφείλουν να εφαρμόζουν μία ανάλογη πολιτική, για να μην απομακρυνθεί το ποδόσφορο ως άθλημα από το πλατύ στρώμα των πολιτών και εξελιχθεί σε πεδίο συγκρούσιων και τρομοκρατιών ορισμένων θερμοκέφαλων και παθιασμένων ανθρώπων. Ως άθλημα αξίζει πολλά και μπορεί να χρησιμοποιθεί ως μέσον συμφιλίωσης των διαφόρων εθνικοτήτων, προώθησης της έννοιας της ευγενής άμιλλας και της γεφύρωσης και συμπλήρωσης των διαφόρων εκπολιτιστικών στοιχείων των παικτών και των φιλάθλων ανά τον κόσμο. Φυσικά κάποιες εθνικές ομάδες όπως αυτή της Βραζιλίας, μας υπενθυμίζουν κάθε τόσο ότι το ποδόσφαιρό είναι και άθλημα αισθητικής, προαίσθησης αλλά και λεπτού συναισθηματισμού. Ας το χαιρόμαστε καθώς πρέπει και στο μέλλον λοιπόν.

George Antoniou είπε...

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ! ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ... ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!!!!