30/6/11

Τέλος το «Καλημέρα Ήλιε» από τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ;

Μυρσήνη Λοϊζου
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και την κυβέρνηση έστειλε η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, κ. Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία δηλώνει ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι-ύμνος για το ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα Ήλιε». Τι να πει κανείς. Τα πάντα στο βωμό των πολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Λες και τη χώρα αυτή δεν την βασανίζουν άλλα προβλήματα. Ένας ολόκληρος λαός τραγουδούσε χρόνια ολόκληρα για της Μυρσίνης την ποδιά και τώρα της βρωμάει.

Κάποτε, αυτούς που έλεγαν στον Μάνο Λοΐζο «σου απαγορεύουμε να πεις αυτό το τραγούδι» τους λέγαμε χουντικούς. Σήμερα αυτοί που θέλουν να αποφασίσουν και να διατάξουν, πως και από ποιους θα χρησιμοποιούνται τα ίδια τραγούδια, μιλάνε στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθέριας και του λαού. 
Κυρία Μυρσίνη, αν κάποτε γράψετε εσείς κάτι, παίξτε το μόνο στις συνιστώσες που επιθυμείτε. Αφήστε όμως τον  Ήλιο να τον μεθάει και να τον τρελαίνει όποιος θέλει, όπου θέλει και όπως θέλει. Ο Ήλιος ανήκει αμετάκλητα σε όλους μας, μην επιδιώκετε να τον στριμώξετε σε μικρά παπούτσια! Έτσι και αλλιώς θα δραπετεύσει!(Γ.Π.)

20 σχόλια:

Giannis Tzanakakis είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΧΟΛΙΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ........

Georgios Papadopoulos είπε...

Kαλημέρα. Γράψε την άποψή σου. Κρίνε κάθε τι ελεύθερα και άφοβα. Τρομακρατίστε τους τρομοκράτες είναι η αρχή μου.Ο κόσμος πλέον βρίσκεται σε παράκρουση

Giannis Tzanakakis είπε...

KALHMERA ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ...ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΕΣ....

Alexandros Konstantinidis είπε...

Δυστυχως καποιοι θεωρουν την Δημοκρατια ιδιοκτησία τους

Basilis Primikiris είπε...

Δεν το ειπε τυχαία η κόρη του Μάνου Λοίζου αυτό που ειπε....Ειναι απαράδεκτος ο παραληλισμός σου Παπαδόπουλε της χούντας με την Μυρσίνη Λοίζου και αυτό για να υπερασπιστείς μια κυβέρνηση που με την βία και τους παρακρατικούς κουκουλοφόρους προσπαθεί να υποτάξει τον ελληνικό λαό....

Georgios Papadopoulos είπε...

Η έκφραση Παπαδόπουλε της χούντας φαντάζομαι ότι είναι απλά λανθασμένη συντακτικά. Δεν πιστεύω να αναφέρεσαι σε εμένα; Τώρα στο θέμα: Αυτό λέω και εγώ και συμφωνώ μαζί σου, ότι το ένταξε σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Τώρα όσο για την κυβέρνηση. Μην αλλάζεις θέμα και μη βιάζεσαι. Θα έλθει και εκείνη η στιγμή. Εμείς έτσι και αλλιώς θα ξανασυναντηθούμε. Τότε μπορούμε να κάνουμε τους απολογισμούς μας.

Anestis Moutafidis είπε...

Εν όψειν των γενικών εξελίξεων, κατανοώ τους συλλογισμούς της κυρίας Μυρσίνης Λουϊζου, επίσης ή δημοκρατική μου αντίληψη μου επιτρέπει να το ορίσω ως θετικό το γεγονός που η ίδια της έστειλε αυτήν την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με το συγκεκριμένο αίτημα. Η αγανάκτηση των πολιτών δεν είναι κάτι με το οποίο επιτρέπεται να παίζει κανείς, ιδίως τότε όταν κατέχει ένα υψηλό πολιτικό αξίωμα. Εδώ δεν αναφέρομαι βέβαια μόνον στον Παπανδρέου, αυτό εξ υπακούεται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση γενικά σε όλα τα άτομα που είναι μέλη της ελληνικής βουλής.

Katerina Papadaki είπε...

Δε βαριέστε βρε παιδιά, ένα σαχλό και ασήμαντο τραγουδάκι είναι, όπως είπε ο βουλευτής Σάμου του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρας Βαρδίκος...
Στην Ελλάδα του Μνημονίου και του ΔΝΤ τα σημαντικά γίναν ασήμαντα και σαχλά και οι ασήμαντοι κυριαρχούν και διαφεντεύουν τη ζωή μας...

Georgios Papadopoulos είπε...

Δεν έχεις άδικο. Τα σημαντικά δυστυχώς "συζητούνται" σε επίπεδο μόνο συνθημάτων.

Katerina Papadaki είπε...

Κάθε φορά που κάνω ένα βήμα προς την ουτοπία, εκείνη μετακινείται δύο βήματα πιο κει. Κάθε φορά που κάνω πέντε βήματα προς τη μεριά της, φεύγει δέκα βήματα πιο μακριά. Και σκέφτομαι: Γι' αυτό υπάρχει η ουτοπία. Για να περπατάμε... Eduardo Galeano

Georgios Papadopoulos είπε...

‎...σημάδι δεμένο στον ορίζοντα που ποτέ δε θα φθάσω....

Basilis Primikiris είπε...

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011
Δεύτερη καμπανιά στο ΠΑΣΟΚ: "Απαγορεύω στο σημερινό ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες"!!!

Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον... δήμιο ή τον προδότη.

Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων. ΄Εχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» , στίχοι Μ.Ελευθερίου, , που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη.
Ηλίας Ανδριόπουλος.

Georgios Papadopoulos είπε...

Μάλλον δεν επιτεύχθηκαν οι αρχικοί επικοινωνιακοί στόχοι και "ξαναχτυπά".Αλλά πάλι το τονίζω. Σε πολύ στενά παπούτσια προσπαθεί να τα στριμώξει

Basilis Primikiris είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις ποιος "ξαναχτυπά" Η Μυρσίνη Λοίζου ο Ανδριόπουλος ποιος.... Όταν ανοίγεις έναν διάλογο και βάζεις ερωτήματα να έχεις και το ανάστημα να τον στηρίζεις με επιχηρήματα.

Georgios Papadopoulos είπε...

Αυτό αγαπητέ Βασίλη που έγραψα. Δεν επιτεύχθηκαν οι αρχικοί επικοινωνιακοί λόγοι. Με απλά ελληνικά. Δεν έδωασε κανείς σημασία. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα στην κοινωνία.

Basilis Primikiris είπε...

Ίσως είσαι μακριά από την Ελλάδα και δεν ξέρεις την ελληνική πραγματικότητα και την αντίδραση του κόσμου του ΠΑΣΟΚ. Η ουσία είναι οτι ο κόσμος της τέχνης συκώνει το αναστημά του ενάντια σε μια βαθιά αντιλαική κυβέρνηση.

Georgios Papadopoulos είπε...

Μπορεί να είναι και έτσι. Ίσως και πλεονέκτημα να βλέπει κανείς πιο αντικειμενικά τα γεγονότα λόγω απόστασης. Σου εύχομαι καλό βράδυ.

Basilis Primikiris είπε...

Καλό βράδυ να εισαι καλά και μήν ξεχνάς ποιός εισαι .....ενας μετανάστης πρέπει να εχει μεγαλύτερες ευεσθησείες για δημοκρατικά κεκτημένα που αυτές τις μέρες κτηπιούντε βάναυσα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιώργο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...για άλλη μια φορά....

Γ.Π. είπε...

Να είσαι καλά ευχαριστώ. Σημασία έχει να λέμε τη γνώμη μας ελεύθερα και δημόσια. Αφού με γνωρίζεις, ξέρεις ότι πάντα αυτό έκανα.