19/5/11

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου...

Διονύσης Σαββόπουλος
...για την απομάκρυνση των μεταναστών, όπου ο γνωστός τραγουδιστής προτείνει τη μεταφορά τους σε αραιοκατοικημένα νησιά και την μεταφορά των τοξικομανών σε μέρη που δεν θα έχουν πρόσβαση οι έμποροι. Λεκτικά άστοχη η τοποθέτηση του Νιόνου γιατί με την συγκεκριμένη πρόταση δημιούργησε άσχημους συνειρμούς. Δεν πιστεύω όμως, ότι ήταν στις προθέσεις του για να „απολαμβάνει" σήμερα από σταθμούς και blogs το ανάθεμα, αν και ομολογώ, ότι προσωπικά σοκαρίστηκα ακούγοντάς τον.

Με την ευκαιρία όμως πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι δεν είναι δουλειά του καλλιτέχνη, να προτείνει λύσεις επί παντός κοινωνικού προβλήματος και θέματος. Ούτε αρμόδιος είναι, ούτε ειδικές γνώσεις έχει, ούτε βέβαια την χρονική πολυτέλεια για να προτείνει σχέδια απαλλαγμένων από διάφορα νομικοτεχνικά και συνταγματικά κωλύματα.

Δουλειά του αντίθετα είναι η προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω σε ένα θέμα που κινδυνεύει να αποκτήσει πλέον φασιστοειδές κοινωνικό ρεύμα. Εκεί έπρεπε να ρίξει το ειδικό βάρος που έχει ο συμπαθής κατά τα άλλα καλλιτέχνης. Κάτι που δυστυχώς δεν έκανε. (ΓΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: