22/5/11

Τα παιδεία παίζει....

Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρίζομαι, ότι είμαστε χώρα των υπερβολών. Θα περίμενε κανείς νέοι άνθρωποι – νέοι πολιτικοί να είναι περισσότερο απελευθερωμένοι από επικοινωνιακές  ατάκες και αστείους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και πιο ουσιαστικοί στις πολιτικές τους προσεγγίσεις. Τουλάχιστον όταν αυτοαποκαλούνται πολέμιοι του λαϊκισμού.  Το σύστημα χρειάζεται όντως πολέμιους του λαϊκισμού, αλλά αληθινούς και όχι γιαλαντζί. 

Ο λόγος για τους Τσίπρα και Καμμένο.
Ο κ. Παπανδρέου, δήλωσε ο κ. Τσίπρας „έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος“.  Κατ΄ αρχήν δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά του κυρίου Τσίπρα να συγκρίνει την κυβερνητική πολιτική με αυτήν  της κ. Θάτσερ και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την ορθότητα της εκτίμησής του.  Μέχρις εδώ καλά. Αλλά εκείνη την μπούρδα, να συγκρίνει τον Παπανδρέου με τον αιμοσταγή δικτάτορα Πινοσέτ, που κατέλαβε την εξουσία στη Χιλή στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 με στρατιωτικό πραξικόπημα, ανατρέποντας την εκλεγμένη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε, του δικτάτορα που ευθύνεται για μαζικές δολοφονίες και βασανιστήρια πολιτικών του αντιπάλων, τι την ήθελε; Παρά το νεαρό της ηλικίας του, η πολιτική του θέση δεν επιτρέπει άγνοια της ιστορίας, γιατί αν θέλουμε να μιλήσουμε για το Χαρίλαο Τρικούπη, σίγουρα δε χρειάζεται να είμαστε και συνομήλικοί του.
 
Την μπουρδολογία ήλθε να συμπληρώσει και άλλος εύελπις, ο κ. Καμμένος. Αποκάλεσε  τον Πρωθυπουργό "έμμισθο broker ξένων κερδοσκόπων" και δεν μπήκε όχι στον κόπο, αλλά  δεν αισθάνθηκε ούτε την στοιχειώδη πολιτική υποχρέωση έναντι του ελληνικού λαού, να φέρει το βάρος της απόδειξης των συγκεκριμένων καταγγελιών του. Δεν πρόκειται για πολιτικές εκτιμήσεις που αδιαμφισβήτητα ο καθείς δικαιούται να κάνει, αλλά για πολύ συγκεκριμένες αναφορές. Ναι! broker και μάλιστα έμμισθος!
Θα μου πείτε τώρα, όταν κανείς είναι „καμένος“ από τα κανάλια, που κάποτε τον ανέδειξαν, είναι λογικό να ψάχνει τρόπους για να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Και το πιθηκίζειν  αποτελεί ένα μέσον! Καλή τύχη λοιπόν και μην ξεχνάτε, ότι το „μέτρο“ από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν το ζητούμενο σ΄ αυτή την έρμη χώρα. Καιρός να το ξαναβρούμε!!! (ΓΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: