21/5/11

Λιάνα Κανέλλη: Η συμπεριφορά της, το ήθος της...

Λιάνα Κανέλλη
Νομίζει ότι είναι έξυπνη, ότι είναι επαναστάτρια, ότι αυτή μονάχα λέει την αλήθεια,, και μιλάει με ρυθμό καταιγιστικό, δεν αφήνει κανέναν άλλον να μιλήσει, δείχνει συνεχώς οργισμένη, και καπνίζει στην τηλεόραση! Μπορεί να είναι ή να νομίζει ό,τι θέλει. Δικαίωμά της. Κάποτε ήταν "κολλητή" της Δεξιάς. Έδωσε μια και βρέθηκε στην "Αριστερά". Πρόβλημά της... Ο καθένας και η καθεμιά έχουν δικαίωμα να τραμπαλίζονται...
Αλλά γιατί καπνίζει στα μούτρα του κόσμου; Εχει την εντύπωση ότι αντιστέκεται στους νόμους του κράτους με το οποίο δεν συμφωνεί; Ρώτησε τους τηλεθεατές που ενδεχομένως παρακολουθούν την εκπομπή αν νιώθουν καλά βλέποντάς την να φουμάρει; Ρώτησε κανέναν από τους παρευρισκόμενους εκεί στο στούντιο (4.5.11) του Αντέννα, που συνομιλεί με τον Παπαδάκη, αν τον πειράζει το τσιγάρο; Είμαι βέβαιος πως δεν το έκανε. Την απασχολεί βαθύτατα το "φαίνεσθαι". Και φυσικά η συμπεριφορά της είναι καθρέφτης του ήθους της. Εάν σεβόταν τον συνάνθρωπο, δεν θα κάπνιζε και δεν θα φώναζε και θα ήταν... προσγειωμένη.
Ολα τα στοιχεία της συμπεριφοράς της είναι χαρακτηριστικά της νοσηρότητας της πολιτικής ζωής, που δεν περιορίζεται μονάχα στις μίζες ή στα "γαλλικά"του Μεϊμαράκη. Η πολιτική  και η ηθική της πολιτικής ζωής θα έπρεπε να είναι ίσως η γνησιότερη έκφραση των ηθών και της γενικής αγωγής του πληθυσμού. Βγαίνει ο Τσίπρας και κραυγάζει ότι δεν πρέπει να πληρώνει ο κόσμος "διόδια". Βγαίνει τοι ΚΚΕ και διακηρύσσει γενικώς την "ανυπακοή"! Και ατάκα η Κανέλλη υπεραμύνεται του "δικαιώματός" της να καπνίζει όπου θέλει!
Οι πολιτικοί δεν υπήρξαν ποτέ ηθοπλάστες, αλλά είναι βέβαιο ότι χρειάζονται αγωγή κι αυτό ίσως είναι αρχή της εξυγίανσης του δημόσιου βίου.

ΠΗΓΗ:: Νίκος Λαγκαδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: